Mevka, 2015 yılı Mali Destek Programları İlçemiz Belediye Nikah Salonunda 19.01.2015 günü saat 11.00' da gerçekleştirilen toplantı ile tanıtıldı.

Toplantıya, Kaymakamımız Sayın Mehmet ÇAMLICA, Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah KOÇ, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Toplant
ıda bilgi veren Mevka uzmanlarından Fatih YALÇIN, Mevka ’nın 2009 yılından itibaren fiilen destek programlarını uyguladığını, o günden buyana yaklaşık 103 milyon lira destek dağıttığını ifade etti.

Eş finansman ile beraber düşünüldüğünde 192 milyon lira kaynağın harekete geçirildiğini belirten Fatih YALÇIN "2000'i aşkın istihdam sağlandığını bunun en az 250'sinin bayan olduğunu, dolayısı ile ihracat hedefi olan ve istihdam dostu projelerin öne çıktığını belirterek,

"Mevka 2015 yılında 3 farklı programla toplam 23 milyon kaynak dağıtacak. Bu kaynakla amaçlanan husus az gelişmiş ilçelerdeki özel sektörün desteklenmesi ve en önemlisi ise yenilenebilir enerji konulu iki ayrı programla Konya ve Karaman’ın dünyanın en önemli enerji merkezlerinden biri olması hedefine katkı sağlamaktır" diye konuştu.